Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse din brukeropplevelse samt forbedre våre nettsider. For å finne ut mer om hva informasjonskapler er, hvordan vi bruker dem og hvordan du kan slette dem, se vår erklæring om informasjonskapsler.
Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.
verktøy
  • A
  • A
  • A
  • tekststørrelse

Hvorfor syntetisk?

Hva er en syntetisk smøreolje?

En syntetisk smøreolje inneholder mer høyraffinerte baseoljer enn dem som brukes i vanlige mineraloljer, og gir derfor overlegen beskyttelse og ytelse. Syntetiske motoroljer har en rekke fordeler som holder motoren i topp stand år etter år. For å forstå syntetiske motoroljer, la oss se litt på motoroljens opprinnelse.

Det er to hovedtyper av smøreoljer på markedet:

  • Konvensjonelle mineraloljer er de tradisjonelle typene.
  • Syntetiske smøreoljer, som blir stadig mer populære.

Begge typene lages av råolje som er pumpet opp fra bakken/havbunnen. Forskjellen er at syntetiske oljer er laget med en mer avansert raffineringsprosess, og er renere og av høyere kvalitet en konvensjonelle mineraloljer. Dette fjerner ikke bare mer urenheter fra råoljen, men gjør det også mulig å skreddersy enkeltmolekylene i oljen til kravene fra moderne motorer. Disse tilpassede molekylene gir bedre beskyttelse og høyere ytelse.

Hvorfor syntetisk?

Hva er det som er så bra med syntetiske smøreoljer?
Ytelsen til syntetiske oljer er vanligvis mer robust, spesielt når det gjelder pumpeevne i lave temperaturer og stabilitet og beskyttelse mot avleiringer i høye temperaturer. Disse egenskapene kan bidra til mindre motorslitasje, mulighet for bedre drivstofføkonomi og lang motorlevetid.

Syntetiske oljer er utviklet spesifikt for å takle de ekstreme forholdene som finnes i moderne motorer. De flyter mye lettere enn tradisjonelle mineraloljer. Den største fordelen er mye bedre beskyttelse av motoren. Når en motor startes, bruker mineralolje litt tid på å komme i sirkulasjon, slik at det oppstår friksjon og slitasje mellom usmurte deler. En syntetisk smøreolje, derimot, begynner å sirkulere med en gang, og gir full beskyttelse av alle bevegelige deler i motoren.

Syntetiske oljer kan dessuten gi betydelig bedre drivstofføkonomi. Under oppvarmingsfasen av en typisk lastebiltur, er mineraloljen tykkere og beveger seg langsommere, slik at motoren er mindre effektiv og krever mer drivstoff. Syntetiske oljer kommer i gang mye raskere, slik at motoren når maks effektivitet mye tidligere.
En annen fordel med syntetisk olje, er at den er renere og mer miljøvennlig, og gir mindre utslipp fra motoren sammenlignet med konvensjonelle mineraloljer. Konvensjonelle mineraloljer inneholder også mer urenheter, som svovel, reaktive og ustabile hydrokarboner, og andre uønskede forurensninger som ikke kan fjernes helt gjennom vanlig raffinering av råolje.

På alle disse viktige måtene kan syntetisk smøreolje utkonkurrere mineralolje, og gi betydelige fordeler fremfor konvensjonelle motoroljer, blant annet:

  • Glimrende flyteevne i lave temperaturer – Flytepunktet er et mål på en smøreoljes evne til å flyte i lave temperaturer. Mobil Delvac™ syntetiske smøreoljer er utviklet for å redusere innvendig friksjon, noe som gir enestående flyteegenskaper i lave temperaturer. Det innebærer at alle komponenter smøres mer effektivt, spesielt under en kaldstart, som ellers kan føre til betydelig slitasje på komponentene.
  • Stabil viskositet – Høyere viskositetsindeks betyr en mer stabil viskositet over et bredere temperaturområde. I tillegg til den overlegne ytelsen i lave temperaturer, vil de syntetiske Mobil Delvac-smøreoljene motstå fortynning i høye temperaturer, noe som gir overlegen beskyttelse over et større temperaturområde.
  • Bedre oksidasjons- og varmestabilitet – Bedre oksidasjonsstabilitet og termisk stabilitet i Mobil Delvac syntetiske smøreoljer gir mindre viskositetsøkning med alderen og bedre kontroll over avleiringer, noe som betyr færre oljeskift og mindre driftsavbrudd, med mulighet for lengre oljeskiftintervaller. Alt dette betyr at du sparer tid og penger.
  • Glimrende slitasjebeskyttelse – Nyere kjøretøy må kunne håndtere høyere dreiemoment og større sjokkbelastning. Mobil Delvac syntetiske smøreprodukter for drivverket gir overlegen beskyttelse mot opprivning, og bidrar dermed til lengre levetid for tannhjul og andre komponenter i høye hastigheter og under forhold med sjokkbelastning. Mobil Delvac 1™ 5W-40 gir glimrende slitasjebeskyttelse.