Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse din brukeropplevelse samt forbedre våre nettsider. For å finne ut mer om hva informasjonskapler er, hvordan vi bruker dem og hvordan du kan slette dem, se vår erklæring om informasjonskapsler.
Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.
verktøy
  • A
  • A
  • A
  • tekststørrelse

Mobil Delvacs™ historie

Mobil Delvac var en av verdens første oljer for dieselmotorer, og har gjennom sin 90 år lange historie møtt lastebilindustriens stadig nye behov med fortsatt innovasjon og ytelse. Mobil Delvac har vært til stede fra den banebrytende innsatsen til tidlige sjåfører, som eide sin egen bil, helt til dagens store og sofistikerte bilparker. Det har vært en berg- og dalbane, full av utfordringer vi har møtt og hindringer vi har overvunnet. Samtidig som vi tar et blikk tilbake på historien vår, ser vi også frem til veien videre – og til å holde lastebilene på veien sammen med oss. 

Mobil Delvac 901892 – Dieselmotoren blir oppfunnet

Den tyske ingeniøren Rudolf Diesel patenterer en banebrytende kompresjonstenningsmotor, senere blir oppkalt etter ham. 


Mobil Delvac 901925 – Delvac blir til

Forskerne hos Vaccum Oil – en forgjenger av ExxonMobil – utvikler et spesielt oljepreparat for å takle det kraftige presset og den høye varmen som oppstår i dieselmotoren. Vacuum Oil registrerer produktet i 1925 under navnet Diesel Engine Lubricant by Vacuum Oil, eller DELVAC. Varemerket Mobil Delvac er født.

 


Mobil Delvac 901930-tallet – Den første lastebil-boomen

Det stadig voksende veinettet, i tillegg til økt bruk av luftfylte dekk og dieselmotorer på kommersielle kjøretøy, fører til den første oppsvingen i lastebilindustrien. 

Mobil Delvac 901940-tallet – Diesel dominerer veiene

Dieselmotorens ytelse under andre verdenskrig gjør den til et populært valg for kommersielle kjøretøy i etterkrigstiden. Mobil Delvac, en av de aller første oljene som ble spesifikt utviklet for dieselmotorer, brukes av mange lastebilsjåfører. 


Mobil Delvac 901956 – Motorveier kobler verden sammen

Regjeringen i USA godkjenner The Federal Highway Act, og finansierer byggingen av 66 000 km motorvei. Tre år senere blir Asian Highway Project iverksatt av FN, for å bidra til å bygge veier som kan knytte asiatiske land sammen med hverandre og med Europa. Dette enorme motorveiprosjektet forårsaker en kraftig vekst i lastebilindustrien. 


 

Mobil Delvac 901974– Mobil Delvac til Russland

Mobil Delvac-merket registreres offisielt i Russland. Det første bemannede ExxonMobil-kontoret i Russland blir imidlertid ikke åpnet før 20 år senere, i 1994. 

Mobil Delvac 901977 – Syntetiske oljer kommer på banen

Mobil Delvacs syntetiske motorolje for tunge kjøretøy lanseres. Tidligere dette tiåret lanserte ExxonMobil sin første syntetiske olje for dieselmotorer, under merkenavnet Mobil Delvac SHC™.
 

Mobil Delvac 901983 – Mobil Delvac i Kina

Mobil Delvac slippes på markedet i fastlands-Kina. I 1992 støtter merket Kina under byggingen av De tre kløfters demning over Yangtze-elva. 

Mobil Delvac 901987 – Columbia blir med i klubben

Club Mobil Delvac, et merkelojalitetsprogram, lanseres i Colombia. Programmet er fortsatt aktivt den dag i dag. 

Mobil Delvac 901999 – Lastebilstasjonenes førstevalg

Mobil Delvac™ blir det anbefalte oljemerket for dieselmotorer i tunge kjøretøy i alle Petro Stopping Centers, nå en del av TA/Petro, den største lastebilstopp-kjeden i USA: 

Mobil Delvac 902000-tallet – Verdensomspennende popularitet


Takket være fortsatt innovasjon og eksepsjonell ytelse, blir Mobil Delvac det foretrukne oljemerket for dieselmotorer for flere millioner lastebiler over hele verden.
   

Mobil Delvac 902005 – Fartsrekorden blir satt


Den 16. juli i Queensland, Australia, blir en Kenworth T400 med Mobil Delvac i motoren utropt til verdens raskeste dieseldrevne lastebil av Guinness rekordbok, etter å ha nådd en fart på over 182 km/t over flere kilometer.
 

 

Mobil Delvac 902009 – Et nytt produkt


Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 – en ny, lavviskøs syntetisk olje for dieselmotorer – blir lansert over hele Europa. I 2013 blir den tilgjengelig verden over.
 

Les mer om dette produktet


 
 

Mobil Delvac 902010 – Den foretrukne kjølevæsken


Mobil Delvac™ Extended Life Coolant/Antifreeze blir utvalgt kjølevæske for over 200 TravelCenters of America og Petro-lastebilstopp over hele Canada og USA.
 


 

Mobil Delvac 902014 – Daimler fyller tanken med Mobil Delvac

Daimler Trucks North America (DTNA) velger Mobil Delvac 15W-40 for å fylle på nesten alle sine nyproduserte Class 8-lastebiler av merkene Freightliner og Western Star fra fabrikken. Også for DTNAs drivstoffbesparende Freightliner Cascadia Evolution-modeller velger selskapet Mobil Delvac ved første fylling på fabrikken. 

Mobil Delvac 902014 – Grønne billøp


4. april 2014 annonserer NASCAR at Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 syntetisk olje for dieselmotorer skal brukes i deres 65 servicekjøretøy (og 16 generatorer), som en del av NASCARs™ Race to Green-initiativ.


 

Mobil Delvac 902015 – 90-årsfeiring


17. februar 2015 var det nøyaktig 90 år siden Delvac-oljen for dieselmotorer ble patentert. Hele året gjennom vil Delvac-merket feire sitt lange og produktive samarbeid med lastebilindustrien.