Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse din brukeropplevelse samt forbedre våre nettsider. For å finne ut mer om hva informasjonskapler er, hvordan vi bruker dem og hvordan du kan slette dem, se vår erklæring om informasjonskapsler.
Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.
verktøy
  • A
  • A
  • A
  • tekststørrelse

Relaterte Linker
Bilpleieprodukter
Liker du å arbeide på bilen? Finn ut mer om hvordan du kan bruke Mobil™-produkter til å ta vare på bilen din og holde motoren ren og sterk. 

Bilpleietips

Etterfyll olje med Mobil 1™: Hvorfor? Når? Og hvordan?

Derfor må du sjekke oljen regelmessig
Takket være fremskritt innen motorteknologi, er dagens biler veldig pålitelige og kan gå mye lenger mellom hver service enn tidligere modeller, ofte tusenvis av kilometer lenger. Det er selvfølgelig gode nyheter for deg. Men det betyr også at det er desto viktigere å kontrollere oljenivået og etterfylle ved behov. Hvis ikke, tar du en reell risiko med motorens helse. Når oljenivået faller, vil den gjenværende oljen i motoren arbeide hardere, bli skitnere og slites fortere, slik at det begynner å gå ut over bilens ytelse. Ikke lenge etter vil motoren være i reell fare for økt slitasje, overoppheting eller i verste fall totalhavari.

Når bør du sjekke oljen?
Ideelt bør du sjekke oljen hver uke, slik de fleste bilprodusenter anbefaler. Hvis oljenivået faller fra maksimum til minimum etter mindre enn 1500 km, bør du få motoren kontrollert. Oljeforbruk varierer fra en bil til en annen, og fra en kjørestil til en annen.

Slik sjekker og etterfyller du oljen

  1. Parker på et plant underlag, slå av motoren, og vent i 3-4 minutter slik at oljen får tid til å renne ned i bunnpannen.
  2. Finn peilepinnen, trekk den ut, tørk av den, sett den inn igjen, og ta den ut for avlesing.
  3. Hvis den er mindre enn maksimum, se instruksjonsboken for bilen for å finne ut hvor mye du bør etterfylle. Ofte er det ca 1 liter oljemengde mellom minimum og maksimum nivå.
  4. Ta av påfyllingslokket for olje fra motoren, fyll på riktig mengde olje, og sett lokket på igjen.
  5. Vent 60 sekunder så oljen får tid til å renne ned i motoren, og dypp peilepinnen på nytt for å sjekke det nye nivået. Etterfyll mer olje om nødvendig, og sett påfyllingslokket på igjen.

Se avsnittet Vanlige spørsmål.