tools
  • A
  • A
  • A
  • lettergrootte

De mening van PetroChina experts

De mening van PetroChina experts

Mobil Delvac 1™ 5W-40 en engineering service bespaart ruim US Dollar 12.000 per jaar.

Chinese North-Benz 2629 truckmotoren
Wagenpark van PetroChina Sichuan Logging Company, China
Mobil™ klant sinds 2003

 

Doelstelling
Verzekeren dat de smering van het wagenpark probleemloos verloopt tijdens zware bosexploitatiewerkzaamheden. Drastisch verlagen van exploitatiekosten op lange termijn door de levensduur van de motoren te verlengen en de exploitatiekosten te verlagen.

Situatie
Er zijn vier Chinese North-Benz 2629 trucks en twee Perterbilt trucks die het wagenpark nr. 1 vormen van SLC (Sichuan Logging Company), een van de belangrijkste bosexploitatiemaatschappijen van China. Het wagenpark van SLC is actief in vrijwel onbegaanbare bosgebieden in de Noord-Westhoek van China. De temperaturen in de bosexploitatiegebieden lopen uiteen van +40 °C en hoger in de zomer tot –40 °C en lager in de winter, vaak met zware sneeuw- en regenval in de vlakke gebieden. In de perioden dat er gerooid kan worden zijn de zware machines en trucks vaak meer dan 60 dagen achtereen in de weer.

Oplossing
De beheerders van het SLC wagenpark vroegen Mobil professioneel advies en in 2003 werd het carter van deze trucks dan ook gevuld met Mobil Delvac 1 5W-40. De smeringstechnici van Mobil implementeerden ook on-site technische diensten zoals onder meer toepassingsinstructies voor smeermiddelen en training van het personeel om de aanwezige kennis op het gebied van smeringstechnieken en onderhoud te verbeteren. Alle trucks die tot het wagenpark behoren werden gecontroleerd door een officiële inspectiedienst voor motorvoertuigen.

Resultaat
Dankzij de professionele Mobil engineering service en de beschermende werking van Mobil Delvac 1 5W-40, zijn alle truckmotoren tot op heden ongestoord blijven draaien zonder smeringsproblemen van welke aard dan ook. De totale kosten zijn aanzienlijk lager en de productie van SLC is verbeterd en veilig gesteld.

Voordeel
Sinds SLC in 2003 is gestart met de toepassing van Mobil Delvac 1 5W-40 kon jaarlijks een totale besparing worden geboekt van gemiddeld USD 12.684. Dit omvat onder meer:

  • Lager verbruik van dieselbrandstof.
  • Lager verbruik van smeermiddelen en filters.
  • Lagere onderhoudskosten.