tools
  • A
  • A
  • A
  • lettergrootte

Le point de vue des experts —JuwaUnso

Meningen van Juwa Unso experts

Mobil Delvac 1™ SHC bespaart meer dan JPY ¥660.000 per jaar op de totale onderhoudskosten

13 Benz Actros dieseltruckmotoren
JuwaUnsoCorp. Japan
Mobil klant sinds 2002

 
Doelstelling
Exploitatie- en onderhoudskosten verlagen door verlenging van de olieverversingsintervallen en de levensduur van de motoren door toepassing van synthetische motorolie van topklasse.

Situatie
JuwaUnsoCorp. gebruikte in haar truckmotoren een minerale singlegrade-olie en ververste de olie elke 10.000 km. De motoren kampten met een hoog olieverbruik en er was een zware werkbelasting tijdens het periodiek olieverversen.

Oplossing
De olieverversingsintervallen verlengen en de totale onderhoudskosten verlagen door het gebruik van Mobil Delvac 1™ SHC 5W-40. Deze synthetische olie van topkwaliteit bezit de MB-Approval 228.5 en een uitstekende thermische oxidatiestabiliteit, reinigende werking / dispergerend vermogen, TBN-retentie en shear stability (viscositeitsretentie).

Resultaat
Door toepassing van Mobil Delvac 1 SHC verlenging van de olieverversingsinterval tot 100.000 km (eenmaal per jaar). Alle 13 Benz Actros trucks hebben sinds 2002 geen motorproblemen in verband met olie gehad. Een duidelijk bewijs van de uitstekende resultaten met verlengde olieverversingsintervallen en betere bescherming van de motor. Door de olieverversingsinterval te verlengen bespaarde de klant meer dan JPY 660.000 aan algemene onderhoudskosten, inclusief de aankoopkosten van olie en het arbeidsloon voor olieverversen.

Voordelen
Door lagere totale exploitatiekosten als gevolg van de verlenging van de olieverversingsinterval en de verlenging van de levensduur van de motoren werd ruim JPY 660.000 per jaar bespaard wegens:

  • Lagere aankoopkosten van motorolie
  • Lagere exploitatiekosten en minder arbeidsuren voor olie verversen 
  • Minder afgewerkte olie is minder belastend voor het milieu.