tools
  • A
  • A
  • A
  • lettergrootte

Mobilgrease XHP 222 

Mobilgrease XHP™ 222

Mobilgrease XHP™ 220 serie smeervetten zijn lithium-complex smeervetten bedoeld voor een verlengde service met een breed toepassingsgebied en in uiteenlopende bedrijfsomstandigheden. Deze smeervetten overtreffen conventionele smeervetten door het gebruik van onze gepatenteerde toonaangevende lithium-complex productietechnologie. Deze smeervetten zijn ontwikkeld om uitmuntende hoge temperatuur prestaties te leveren met superieure adhesieve eigenschappen, hoge structuurstabiliteit en een hoge weerstand tegen water. Verder bezitten deze smeervetten een hoge chemische stabiliteit en bieden uitstekende bescherming tegen roest en corrosie. De smeervetten bezitten een hoog druppelpunt en worden aanbevolen tot een maximale gebruikstemperatuur van +140 ºC. Mobilgrease XHP 220 is leverbaar in NLGI klassen 00, 0, 1, 2 en 3 met een ISO VG 220 basisolie viscositeit.

Mobilgrease XHP 220 smeervetten zijn ontwikkeld voor een breed toepassingsgebied in de industriële sector, de automobielsector, de bouw en de scheepvaart. Door de prestatie-eigenschappen van dit type smeervet is het de ideale keuze voor werkomstandigheden met hoge temperaturen, waterverontreiniging, schokbelasting en verlengde nasmeerintervallen. Mobilgrease XHP 222 Special is een ‘extreme-pressure’ (EP) smeervet versterkt met 0,75% molybdeen-disulfide voor bescherming tegen slijtage bij zwenkbelasting en andere omstandigheden die tot oliefilmverlies kunnen leiden.

Mobilgrease XHP 220 serie smeervetten zijn toonaangevend in onze minerale Mobil smeervetlijn en hebben een reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie en uitstekende prestaties. Mobilgrease XHP 220 serie smeervetten zijn high performance producten ontwikkeld door onze beste formulatiedeskundigen en worden ondersteund door onze wereldwijde technische specialisten.

De gepatenteerde productietechnologie die wordt toegepast in onze moderne productiefaciliteiten zijn van groot belang voor het verkrijgen van de uitstekende adhesieve en cohesieve eigenschappen en een hoog druppelpunt. De producten bevatten specifiek geselecteerde additieven voor een uitmuntende oxidatiestabiliteit, hoge bescherming tegen roest en corrosie, weerstand tegen water, hoge anti-slijtage bescherming en 'extreme-pressure' (EP) bescherming.

Mobilgrease XHP 220 serie biedt de volgende eigenschappen en voordelen:

 

EigenschappenVoordelen

Superieure weerstand tegen de wegwassende werking van water
Bevordert een goede smering en bescherming, zelfs bij de zwaarste blootstelling aan water
Hoge adhesieve en cohesieve eigenschappenUitmuntend behoud van de stevigheid, bevordert minder lekkage en verlengde nasmeerintervallen voor lagere onderhoudseisen
Uitmuntende roest en corrosie beschermingHoge bescherming van de componenten, zelfs in agressieve, waterige milieus
Zeer goede weerstand tegen thermische, oxidatie- en structuurdegradatie bij hoge temperaturenVerlengde levensduur smeervet en verbeterde bescherming van de lagers bij hoge temperatuur toepassingen voor minder onderhoud en lagere vervangingskosten
Zeer goede anti-slijtage en 'extreme-pressure' (EP) eigenschappenBetrouwbare bescherming van gesmeerde apparatuur zelfs bij hevig glijdende omstandigheden en biedt mogelijk langere levensduur van apparatuur en minder ongeplande machinestilstand
Breed universeel inzetbaarMogelijkheid tot soortenbeperking en dus minder voorraadkosten

 

  • Mobilgrease XHP 220 wordt gebruikt in een breed toepassingsgebied, zoals in de industrie, de automobielsector, de bouw en in de scheepvaart. Dankzij de blauwe kleur is de toepassing gemakkelijk te controleren.
  • Mobilgrease XHP 005 en 220 is een zachter, hoge temperatuur smeervet die door ExxonMobil worden aanbevolen voor centrale smeersystemen, het smeren van versnellingsbakken en daar waar verpompbaarheid bij extreem koude temperaturen belangrijk is.
  • Mobilgrease XHP 221 wordt door ExxonMobil aanbevolen voor gebruik in industriële en scheepvaarttoepassingen, chassiscomponenten en landbouwmaterieel. Het biedt uitstekende prestaties bij lage temperaturen.
  • Mobilgrease XHP 222 wordt door ExxonMobil aanbevolen voor gebruik in industriële en scheepvaarttoepassingen, chassiscomponenten en landbouwmaterieel. Door de kleverige formule blijft het langer in de toepassing zitten.
  • Mobilgrease XHP 223 wordt door ExxonMobil aanbevolen voor toepassingen waar goede hoge temperatuur en anti-lekkage eigenschappen nodig zijn. Dit smeervet wordt vooral aanbevolen voor zware toepassingen zoals wiellagers van vrachtwagens of rollenlagers die onderhevig zijn aan trillingen, of waar hogere snelheden een smeervet met een hogere consistentie eisen om kanaalvormingseigenschappen te voorzien.
  • Mobilgrease XHP 222 Special bevat 0,75% molybdeen-disulfide, is grijs van kleur en wordt door ExxonMobil aanbevolen voor matige belasting in industriële toepassingen, chassiscomponenten en landbouwmaterieel. Verder wordt het gebruikt in fuseepennen, cardankoppelingen en vijfde wielen.

Mobilgrease XHP 220 bereikt of overtreft de eisen van: 222
DIN 51825: (2004-06) KP2N-20 

Mobilgrease XHP 220 heeft de volgende fabrikants goedkeuringen: 222
Fives Cincinnati

Mobilgrease XHP222
NLGI Klasse2
ZeeptypeLi-
Complex
Kleur, VisueelDonker Blauw
Molybdeen-disulfide, gew--
Penetratie, Bewerkt, 25º C, ASTM D 217280
Druppel Punt, ºC, ASTM D 2265 280
Viscositeit Basisolie, ASTM D 445 
cSt @ 40º C220
4-Ball Slijtage Test, ASTM D 2266, scar, mm0.5
4-Ball Las Belasting, ASTM D 2596, Kg315
Timken OK Belasting, ASTM D 2509, lb40
Bomb Oxidatie, ASTM D 942, Drukval bij 100 hrs, kPa35
Corrosie Bescherming, ASTM D 1743Pass
Roestbescherming, IP 220-mod., Gedistilleerd Water Wegwas0,0
Koper Corrosie, ASTM D 40481B
Penetratie wijziging consistentie, rol stabiliteit, ASTM D 1831, mm/100