tools
  • A
  • A
  • A
  • lettergrootte

De geschiedenis van Mobil Delvac™

In zijn 90-jarige bestaan heeft Mobil Delvac, een van 's werelds meest bekende oliën voor dieselmotoren, altijd beantwoord aan de steeds veranderende behoeften van de vrachtwagenindustrie met voortdurende innovatie en prestaties. Mobil Delvac stond al klaar voor de baanbrekende inspanningen van de vroege eigenaar-exploitanten en is vandaag nog altijd aanwezig voor de grote en gesofisticeerde vrachtwagenparken. Het was een rit met talloze bochten en kronkels, vol met overwonnen uitdagingen en hindernissen. Nu we terugblikken op de weg achter ons kijken we ook naar de weg die voor ons ligt en naar hoe we de vrachtwagen op die weg kunnen houden. 

Mobil Delvac 901892 - Uitvinding van de dielselmotor

De Duitse ingenieur Rudolf Diesel dient een octrooiaanvraag in voor een revolutionaire motor met compressieontsteking, die naar hem zal worden vernoemd. 


Mobil Delvac 901925 - Delvac ziet het daglicht

Om de hoge druk en de hitte die in dieselmotoren worden voortgebracht, te helpen kanaliseren, hebben wetenschappers bij Vacuum Oil, een voorganger van ExxonMobil, een speciale olieformulering bedacht. Vacuum Oil registreerde het product in 1925 als Diesel Engine Lubricant by Vacuum Oil, ofwel DELVAC. Het merk Mobil Delvac is officieel geboren.

Mobil Delvac 90Jaren 30 - De ontwikkeling van de vrachtwagenindustrie

Door de toename van het aantal wegen en het toenemende gebruik van luchtbanden en dieselmotoren voor bedrijfsvoertuigen komt de ontwikkeling van de vrachtwagenindustrie voor de eerste keer in een heuse stroomversnelling terecht.


 

Mobil Delvac 90Jaren 40 - Diesel baas op de weg

De prestaties van de dieselmotor tijdens de Tweede Wereldoorlog maakt het gebruik ervan voor bedrijfsvoertuigen in de jaren na de oorlog zeer populair. Als een van de eerste oliën die speciaal zijn ontwikkeld voor dieselmotoren, is Mobil Delvac in trek bij heel wat vrachtwagenchauffeurs.


 


Mobil Delvac 901956 - Snelwegen verbinden de wereld

De Amerikaanse regering keurt de 'Federal Highway Act' goed voor de financiering van het aanleggen van 41.000 mijl aan snelwegen. Drie jaar later starten de Verenigde Naties het 'Asian Highway Project' op om wegen te helpen creëren die Aziatische landen onderling met elkaar en met Europa verbinden. Deze kolossale snelwegprojecten zijn de vonk voor een spectaculaire groei van de vrachtwagenindustrie.


 


 

Mobil Delvac 901974 - Mobil Delvac in Rusland

Het merk Mobil Delvac wordt officieel in Rusland geregistreerd. Het eerst bemande ExxonMobil-kantoor opent zijn deuren in Rusland echter pas in 1994, 20 jaar later. 

Mobil Delvac 901977 - De komst van de synthetische oliën

De synthetische 'heavy-duty' motorolie van Mobil Delvac wordt gelanceerd. Eerder in de jaren 70 lanceerde ExxonMobil al zijn eerste synthetische dieselmotorolie onder de merknaam Mobil Delvac SHC™. 

Mobil Delvac 901983 - Mobil Delvac in Cina

Mobil Delvac wordt op de markt gebracht op het vasteland China. In 1992 steunt het merk China's bouwproject van de Drieklovendam in de Jangtsekiang-rivier. 

Mobil Delvac 901987 - Colombia sluit zich aan bij de Club

Club Mobil Delvac, een merkgetrouwheidsprogramma, wordt opgestart in Colombia en bestaat vandaag nog altijd.


 

Mobil Delvac 901999 - De keuze van truckstops

Mobil Delvac™ wordt het aanbevolen merk voor 'heavy-duty' dieselmotorolie in alle locaties van de voormalige Petro Stopping Centers, die nu deel uitmaken van TA/Petro, de grootste truckstopketen in de Verenigde Staten. 

Mobil Delvac 90Jaren 2000 - Wereldwijde populariteit


Door voortdurende innovatie en uitzonderlijke prestaties is Mobil Delvac het favoriete merk van dieselmotorolie geworden voor miljoenen vrachtwagenchauffeurs over de hele wereld.
 

Lees hier de getuigenissen van enkele vrachtwagenchauffeurs.


 

Mobil Delvac 902005 - Een nieuw snelheidsrecord


Op 16 juli wordt in Queensland (Australië) een Kenworth T400 met dieselmotorolie van Mobil Delvac in het Guinness Book of World Records opgenomen als de snelste op diesel draaiende vrachtwagen ter wereld, na het behalen van een gemiddelde snelheid van meer dan 182 kilometer per uur op een kilometerlange baan.
 

Bekijk hier de recordbrekende rit.


 

Mobil Delvac 902009 - Een nieuw product


Mobil Delvac 1™ LE 5W-30, een nieuwe synthetische dieselmotorolie met lage viscositeit, komt in Europa op de markt. In 2013 wordt het product verkrijgbaar in de hele wereld.

Meer over dit product. 

Mobil Delvac 902010 - De aanbevolen koelvloeistof


Mobil Delvac™ Extended Life Coolant/Antifreeze wordt verkozen als de aanbevolen koelvloeistof in de meer dan 200 TravelCenters of America- en Petro-truckstops in Canada en de Verenigde Staten.

Meer over dit product. 

Mobil Delvac 902014 - Daimler-fabrieken kiezen voor Mobil Delvac™

Daimler Trucks North America (DTNA) kiest Mobil Delvac 15W-40 als de fabrieksmotorolie voor bijna alle klasse 8-vrachtwagens van het merk Freightliner en Western Star. Voor DTNA's zuinige Freightliner Cascadia Evolution-modellen opteert de constructeur ook voor Mobil Delvac als de fabrieksmotorolie.


 

Mobil Delvac 902014 - Race to Green


Op 4 april 2014 maakt NASCAR bekend dat de synthetische dieselmotorolie Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 zal worden gebruikt voor zijn 65 wagenpark- en bedrijfsvoertuigen (en 16 generatoren) als onderdeel van het NASCAR™ Race to Green-initiatief.

Meer weten over NASCAR Race to Green.


 

Mobil Delvac 902015 - 90 jaar geschiedenis


Op 17 februari 2015 was het 90 jaar geleden dat het patent voor Delvac-dieselmotorolie werd aangevraagd. Het hele jaar door viert het merk zijn lange en productieve samenwerking met de vrachtwagenindustrie.